Асен Василев обяви, че партията ще бъде конструктивна опозиция

„Продължаваме Промяната” отказва да води разговори с ГЕРБ-СДС. „ПП ще бъде конструктивна опозиция на кабинет на ГЕРБ. Ние няма да влезем в коалиция на кражбите”, обяви в петък съпредседателят на „Продължаваме Промяната” Асен Василев.

Василев: Ще бъдем конструктивна опозиция на кабинет на ГЕРБ

Отказът срещна ответната реакция на Бойко Борисов. „От всичко, което сътвориха, това им е най-добрият вариант. И абсолютно ги разбирам. Или не са ни разбрали, или се правят, че не са. Ние нито предлагаме коалиция, нито предлагаме каквато и да е форма на общуване, извън полезното за държавата”, каза той за ПП. Лидерът на ГЕРБ се надява, че разумът ще надделее

Борисов за ПП: Не предлагаме коалиция. Не са ни разбрали или се правят

ПП разсеяха появилите се спекулации, че се готви обща парламентарна група с „Демократична България”. „Ние осъзнаваме нашата роля като втора политическа партия и не е редно да се заменя вотът на избирателите през политически конструкции”, категоричен е бившият премиер Кирил Петков.

ШИРОКА КОАЛИЦИЯ: Ще получи ли подкрепа предложението на Борисов?

След изборите последва и задочна престрелка. „Гражданите подкрепиха тези, които ни свалиха. Сега да направят правителство. Има 187 други депутати”, каза Асен Василев. Бойко Борисов отговори, че коалиция би направил единствено със „сестрински партии от евроатлантическия блок”. По думите му предишната коалиция, в която участваше и ПП, се е разрушила „за това, че не можаха разделят парите”.

ПП няма да участват в коалиция под определението „евроатлантическа”. Кирил Петков посочи какви законопроекти е готова да внесе партията им. „Закон за КПКОНПИ с разследващи функции, механизъм за разследване на главния прокурор, както и увеличение на пенсиите с 20%, за да изпреварват инфлацията”, обяви той.

Дали ще направят опит за формиране на кабинет с втория мандат, това решение щяло да бъде взето от Националния съвет на партията.

ВСИЧКО ЗА ИЗБОРИТЕ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.