Запознайте се с Ибрахим Сонье

Той е опитал всички пици в Италия, докато намери своите уникални рецепти. Ибрахим Сонье - емигрант от Африка, успява да спечели италианците със своята гурме пица. За вкусния специалитет разказва екипът на „Дойче Веле”.

Ибрахим пристига в Италия от родината си Буркина Фасо, когато е едва на 12. Години по-късно се ражда и голямата му мечта - да изпече перфектната пица. Постепенно я постиха и вече четири години той е пицар в собствената си пицария. Тя е едно от най-популярните места за хапване на крак на Ботуша. Намира се на площада в град Тренто.

Тайните на вкусното швейцарско сирене (ВИДЕО)

Ибрахим създава нова рецепта всяка седмица. Казва, че влага в специалитети си силни вкусове и ярки цветове, които му напомнят за родината му.

Тайната му рецепта е закваска, приготвена с добро брашно, която престоява поне 24 часа. Това прави пиците ароматни и лесно смилаеми.

Ибрахим е разработил и свой собствен начин за печене – на два етапа: първо само тестото и втори път – заедно с добавките. Те включват само висококачествени съставки, което обаче не влияе на цената на крайната му продукция.

Целия репортаж гледайте във видеото. То е част от предаването „Евромакс“ на „Дойче веле“, което се излъчва всяка събота от 11.30 ч. и сряда от 14.30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле“ и в ефира на „Събуди се“ по NOVA всеки уикенд.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.