Инцидентът стана във вторник в село Лозен

Служителят на Жандармерията, който блъсна дете в село Лозен, е отстранен от длъжност, съобщиха от МВР. Срещу него е образувано дисциплинарно производство във връзка с „извършено тежко нарушение”, уточняват от Вътрешното министерство.

Служител на МВР блъсна дете на пешеходна пътека и избяга от мястото (СНИМКИ)

Припомняме, че инцидентът стана във вторник вечерта. 9-годишното дете пресичало на пешеходна пътека, когато било блъснато, а шофьорът избягал. Пробата му с дрегер е показала 0.5 промила. Тя обаче е взета три часа след катастрофата, когато бил открит. 

Шофьорът е 54-годишен, дългогодишен служител на МВР, водач на автомобил към дежурна част, обясни главният секретар на МВР Петър Тодоров.


Отнети са му служебната карта и оръжието, отстранен е от длъжност, започнала е дисциплинарна проверка и е образувано следствено дело, обясни още Тодоров. Той се закани, че от ведомството ще са безкомпромисни към всеки служител в МВР, нарушил закона.

Бащата на детето, блъснато от служител на МВР: Той говореше несвързано, с насмешка

NOVA успя да разговаря с майката на служителя. По думите ѝ мъжът сам се е предал в полицията. Оставил е колата си в поделение на Вътрешното министерство.

„Бащата на детето лъже. Седнал да пие отсреща в денонощния магазин, а пуска детето си да търчи с пълна газ пред колите. Как можеш да спреш, като ти мине пред колата? Нито го е утрепал нещо, нито има някакви поражения по детето”, обясни Мара.

Очаква се да стане ясно дали Софийската районна прокуратура ще повдигне обвинение на служителя на МВР и дали ще удължи ареста му.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.