"Нито един миг не е имало проблем с газа в България", обясни бизнесменът

 „Никой не знае какво идва. Никой няма ясно дефинирана цел.”. Това заяви бизнесменът Красимир Стойчев в предаването „На фокус” по NOVA.

За опитите да се създаде правителство, той каза: „Ако сплотяването против президента е начин на формиране на правителство, по-добре да го няма.”.

ПОЛИТИЧЕСКО НАПРЕЖЕНИЕ: За коалициите, хартиената бюлетина и консултациите (ОБЗОР)

Тук често над 20% са от тези, които вървят със силните на деня, обясни изборния резултат от 2 октомври Стойчев. „Много съмнително е, че ГЕРБ ще съставят правителство. Прекалено много противоречия натрупаха последните 12 г.”. допълни той.

Относно падането на предишното правителство на ПП, водено от Кирил Петков, Стойчев каза, че не може да издържи конструкция от орел, рак, щука и още нещо. „Целите им бяха тотално различни. Нямаше как ПП да проецира някакво ново виждане с коалицията, в която бяха. Те донесоха разочарования, защото изпаднаха в тежък популизъм”, каза бизнесменът.

Припомняме, проецирането е несъзнателно пренасяне и натрупване на лични съдържания върху известен обект - напр. човек, предмет, явление. 

Кутев: Ако сега не се създаде правителство, това може да не се случи и след 10 години

Относно клиповете с участие на председателя на 48-ото Народно събрание скулпторът Вежди Рашидов с ръководството на Мултигруп, той каза, че един човек на изкуството обикновено има меценати, които най-много го купуват и може би тогава това са били те. „Вежди Рашидов е човек, твърде уморен за политическа роля, сега го използват всички с това, че е безобиден”, каза Стойчевски.

„В момента политиката е изкуство на безобидността в България. Единственото, което ги обединява е противопоставянето на президента – той обединява всички партии срещу себе си”, продължи бизнесменът.

Относно репликите, отправяни от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов към президента Румен Радев Стойчев заяви, че не е убеден, че те говорят на един език.

Десислава Атанасова: Няма разговор аз да съм кандидат за премиер

„В цял свят президентът е старейшина, уморен от битките. В България избираме амбициозни и сравнително млади хора. Конституцията трябва да е променена. … Тук често проецираме еднолично лидерство – Царя (Симеон Сакскобургготски), Генерала – (визираше Бойко Борисов), Командира – (Иван Костов) … същеврменно шизофренистично казваме, че има народно събрание. Това е глупаво”, обясни Стойчев.

За ситуацията с газа той каза: „Нито един миг не е имало проблем с газа в България. В България газът е около 7-8% от енергийния баланс, от които голям процент – за „Топлофикация София”.

За Стойчев проблемът за еврото не е политически въпрос. „Всеки българин, който пътува, го знае. Рискът за кредитиране ще отпадне. Това е чист бизнес. Еврото е най-хубавото нещо, което ще се случи на тази страна”, заяви той.  

 „Когато хората не вярват в нищо, те вярват във всичко”, заяви Стойчев.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.