В момента той е под домашен арест

Прокуратурата е поискала от Софийския районен съд да промени мярката на Васил Михайлов – прокурорският син, който беше обвинен в заплахи и побои, от „домашен арест” в „задържане под стража”. Това обяви на брифинг Георги Иванов, който е наблюдаващ прокурор по делото срещу него. Около 20 часа обаче съдът отхвърли искането и остави Михайлов под домашен арест. 

Екипът ни се опита да се свърже за коментар с бащата на Васил Михайлов - прокурорът Бисер Михайлов, но той не отговори на обажданията ни.

Гешев поиска оставката на прокурора, чийто син е обвиняем за побои и заплаха

На въпрос от журналисти вярно ли е, че обвиняемият не е носил в продължение на няколко дни електронната си гривна, прокурорът отговори, че няма категорични доказателства за това. Той обаче не скри, че според свидетелски показания Михайлов е посещавал питейно заведение в близост до дома му.

В четвъртък Районният съд пусна прокурорския син с по-лека мярка „домашен арест”, но електронна гривна му е поставена ден по-късно. Следователно липсва информация за първите 24 часа от домашния му арест. Официални оплаквания в полицията не са постъпвали, но в града се говори.

„Имам информация, че основните му разходки даже с гривна са нощем. Повече от 24 часа той е бил без гривна, ходил е до кафето с приятелката си. Откакто човекът си е в блока, външната врата е отключена, а преди това винаги е била заключена”, каза съпругата на бития от Михайлов треньор Мариана Андонова.

В съдебната зала обвиняемият отрече да е напускал дома си, докато е бил под домашен арест. Според вуйчо му, който е привлечен като свидетел, гривната отчитала отклонение, дори когато племенникът му бил на терасата.

Нов случай на пострадал при побой от прокурорския син (ВИДЕО)

Откакто е на адреса си го посещават служители на реда. „За тези 5 денонощия имаме 39 проверки, тоест сме го видели, че е там. Има и в късните часове на денонощието, след 22 часа”, увери ст. комисар Павел Млеканов, който е директор на ОДМВР Перник.

Дали от страна на институциите е допуснат пропуск в проследяването на прокурорския син, проверяват от правосъдното министерство. „Установено е, че на определени моменти е нарушил периметъра си, най-вероятно е излизал от вкъщи. Ако е било засечено от служител и проспано, ще бъдем безкомпромисни”, обеща служебният ресорен министър Крум Зарков.

По-рано през деня главният прокурор Иван Гешев поиска оставката на бащата на мъжа - прокурорът от Перник Бисер Михайлов.

Обвиняемият заяви в съдебната зала, че всеки път, когато е нанасял побой над някого, е било в условията на самозащита.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.