Младежът се разследва по 6 обвинения и според държавното обвинение може да въздейства на свидетелите

Съдът остави в ареста 17-годишния спортист,  обвинен в побои, изнудване и грабеж. Окръжният съд в Русе не се съобрази с искането на защитата да постанови надзорник от детска педагогическа стая да наблюдава непълнолетния.

Прокуратурата поиска постоянно задържане, с мотива, че младежът се разследва по 6 обвинения и може да въздейства на свидетелите. Определението на съда може да бъде обжалвано в срок от три дни пред апелативните съдии във Велико Търново.

Биячът от Русе живял в дома на една от жертвите си, били приятели

Клип, в който 17-годишният малтретира друго момче, създаде напрежение в Русе дни наред. В полицията има три жалби от пострадали от неговите действия. Пред съдебната зала младежът и майка му запазиха мълчание.

„Защитата смята, че към настоящия момент от процесуална гледна точка не са събрани процесуално годни доказателства, които да обосноват каквато и да било мярка за неотклонение”, каза Емил Тодоров, адвокат на обвиняемия.

„Обвиненията вече станаха шест и продължаваме работата по тях, като по петте съдът вече се произнесе във връзка с мярката за неотклонение. Шестото ще възложим на следовател от следствения отдел към Окръжната прокуратура, който ще продължи работата по случая”, заяви Георги Георгиев, окръжен прокурор на Русе.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.