Вчера поискаха оставката на служебния вътрешен министър Иван Демерджиев

От ГЕРБ поискаха оставката на главния секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров заради убития полицай на граничната ни бразда с Турция. Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов, цитиран от БНР. Във вторник Бойко Борисов поиска оставката на вътрешния министър Иван Демерджиев.

Борисов: Президентът незабавно да смени Демерджиев

"Ние вече поискахме оставката на вътрешния министър и настояваме за нея, както и за оставката на главния секретар на МВР, чиято работа всъщност е свързана именно с оперативното ръководство на този тип действия по охрана на границата. Очевидно е, че професионалното и политическото ръководство не са си свършили работата. Помните, че допреди година и половина за подобни инциденти не можеше да става въпрос”, каза Митов. 

Според него липсва координация между българското и турското правителство по контрола на миграционните потоци. „Подобна координация липсва и с Гърция. За съжаление наблюдаваме и пик в трафика на наркотици", каза Даниел Митов.

И от БСП поискаха оставката на Иван Демерджиев

По думите на съпредседателя на "Демократична България" Атанас Атанасов искането на оставката на Демерджиев е пресилено. Според него проблемите по българо-турската граница не са резултат от работата на вътрешния министър.

"Ако разгледаме внимателно казуса, трябва да си дадем сметка колко, 200 милиона, мисля, че бяха похарчени за ограда и виждате какво е нейното качество. Така че сега от този криминален случай, между другото, такива драматични искания да се правят е несериозно. Според мен Борисов, вместо да си зарови главата в пясъка от цялата тази история, изпреварващо иска да избяга от отговорност", каза Атанасов, който е бивш ръководител на контраразузнаването.

От ГЕРБ искат оставката и на главния секретар на МВР

По думите на Кирил Петков от ПП е нужно да решаваме истинските въпроси, а не да се фокусираме върху един човек. „Оградата още повече трябва да се укрепи”, каза бившият премиер.

Според Мустафа Карадайъ – лидера на ДПС: „И министрите трябва да подават оставка, но трябва да има конкретни аргументи.”.

Лидерът на „Възраждане” Костадин Костадинов каза: „Не искаме оставката на МВР, искаме разследване на хората, които изградиха т.нар. ограда.”.

ВСИЧКО ЗА СТРЕЛБАТА СЪС ЗАГИНАЛ ПОЛИЦАЙ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.