ПП, ДБ и “Възраждане” са категорични, че има нужда от реформи, а не от оставка

В кулоарите на парламента - спорове за това трябва ли служебният вътрешен министър да подаде оставка след убийството на българския граничен полицай и обвиненията за това с каква екипировка разполагат униформените. 

И днес ГЕРБ продължиха с обвиненията към министъра на вътрешните работи и го призоваха да подаде оставка.

“Очевидно е, че професионалното ръководство и политическото ръководство не са си свършили работата. Преди година и половина за подобни инциденти не можеше и да става въпрос”, заяви Даниел Митов. 

Демерджиев за исканата му оставка: Само ако президентът или народът решат

БСП също призоваха президента да освободи министър Иван Демерджиев. 

“Очевидно има несправяне от страна на МВР, логично е в тази ситуация да се поеме персонална отговорност”, смята Иван Иванов.

“Продължаваме Промяната”, “Демократична България” и “Възраждане” са категорични, че има нужда от реформи, а не от оставка.

“Увеличавайки бройката на хората и техниката и фокусирайки се в това как да се подобри калпаво направена ограда - това са истинските решения. Всичко друго е политическо говорене, което в този момент не е полезно”, каза Кирил Петков от ПП.

От ГЕРБ искат оставката и на главния секретар на МВР

“Борисов вместо да си зарови главата в пясъка от цялата тази история, според мен изпреварващо иска да избяга от отговорност”, коментира и Атанас Атанасов от ДБ.

“Искаме разследване на хората, които изградиха тази т.нар. стена, този стобор, този плет по границата. На това се надяваме”, заяви лидерът на “Възраждане” - Костадин Костадинов, и попита” Тези стотици милиони, които бяха похарчени, защо нямат ефект?”

ДПС видяха решението на въпроса в съставяне на правителство. 

Депутатите почетоха с минута мълчание паметта на загиналия полицай

“В частния случай малко прекаляваме. Като се избере редовния кабинет, автоматично служебният ще си замине”, коментира Мустафа Карадайъ. 

Вътрешният министър отговори на критиките от Елхово. 

“Една политическа партия, и по-скоро нейният лидер, ми иска оставката. Бих подал оставка, ако ми я поиска президентът на Република България или българските граждани”, категоричен бе Иван Демерджиев.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.