По думите му Борисов е водил много добра комуникация с Турция, благодарение на която мигрантският натиск е бил редуциран

Демерджиев премълчава кой носи отговорност за състоянието на границата ни в момента. Бойко Рашков разсипа системата на МВР. Това заяви Георг Георгиев от ГЕРБ в ефира на предаването "Твоят ден" по NOVA NEWS.

По думите му Борисов е водил много добра комуникация с Турция, благодарение на която мигрантският натиск е бил редуциран. " За пръв път в 43-тото НС се позволи на армията да подпомага охраняването на границата. 320 млн. евросредства бяха отпуснати за България в израз на солидарност и доверие. С тях бяха закупени оборудване и апаратура, беше построена и ограда. Обученията на граничарите трябва да са ежеседмични, за да се адаптират. Изграденото от нас просто спря да работи през април миналата година", смята той.

Демерджиев за исканата му оставка: Само ако президентът или народът решат

"Надяваме се колегите от БСП да подходят конструктивно и да мислим по евентуално бъдещо сътрудничество по важни за обществото ни въпроси. По-скоро компромис би могъл да бъде намерен с третия мандат. Логиката на легитимността е ГЕРБ да получи подкрепа, с която да състави правителство, но не се вижда такъв вариант. Така не може да се очаква, че и ние ще подкрепим втори мандат. За да се стигне до лидерски дебат, темите трябва да бъдат изчистени на експертно ниво", сподели Георгиев.

Целия разговор вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.