Следващите дни ще са критични за живота му

Следващите дни ще са критични за живота на ранения след гонка с мигранти полицай. Това обявиха на брифинг д-р Славчо Близнаков, който е изпълнителен директор на УМБАЛ „Св. Анна”, и хирургът д-р Стефан Николов.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК 

Лекарите са категорични, че са направили и продължават да правят всичко възможно за стабилизирането на мъжа. Травмата на главата обаче е много сериозна и има реален риск за живота на българския полицай.

Полицай е с опасност за живота след гонка с нелегални мигранти в София (ВИДЕО+СНИМКИ)

По думите на медиците пострадалият е поставен в медикаментозна кома след претърпяна сложна мозъчна операция. Реална опасност за живота му има заради сериозното увреждане на мозъка му. Униформеният имал няколко счупени кости на черепа и голям вътремозъчен хематом. Ще бъде в медикаментозна кома между 28 и 48 часа.

В операцията се е включил и националният консултант по неврохирургия у нас проф. д-р Николай Габровски.

Полицаят ще остане на апаратна вентилация и медикаментозна кома поне следващите 48 часа.

През целия ден пред спешното отделение на болницата имаше много колеги на тежко пострадалия полицай. Малко преди да подаде оставката си, в „Св. Анна” дойде и главният секретар на МВР.

Останалите 4-ма души, които са настанени в „Св. Анна” са без пряка опасност за живота. Шофьорът на буса е със счупени ребра, настанен е в Реанимация. А тримата мигранти са с леки контузии. Също без реален риск за живота.

Камерата ни засне как репатрират двата катастрофирали буса.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.