Те са полезни и за кръвообращението и ерекцията

Кои са трите супер бустерни храни за мъжка плодовитост? На първо място сьомгата. Рибата подобрява подвижността на сперматозоидите. Това вероятно се дължи на високата концентрация на Омега 3 мастни киселини. Те са полезни и за кръвообращението и ерекцията. 

Орехи. Участници в проучване са яли орехи в продължение на 14 дни. Резултатите - мъжете имали повишено сексуално желание. L-аргининът е друга тайна, скрита в сьомгата и ядките. Той е богата на азот аминокиселина. Орехът е със силно наличие на цинк - който е от съществено значение за здрава простата.

Домати. Няколко проучвания показват положителен ефект върху плодовитостта. Тайната се нарича ликопен. Това е червеният пигмент в зеленчуците, той намалява стреса.

Повече гледайте във видеото. То е част от предаването „В добра форма“ на „Дойче веле“, което се излъчва всяка неделя от 11.30 ч. и в петък от 14.30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле“ и в ефира на „Събуди се“ по NOVA всеки уикенд.    

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.