Предлага се заплата от 90 000 новозеландски долара и пътуване с хеликоптер

Заплата от 90 000 новозеландски долара (около 55 000 щатски), пътуване с хеликоптер и работно място в обект от Списъка за световно наследство на ЮНЕСКО. Звучи като мечтана работа. Но въпреки значителните привилегии, Департаментът по опазване на природата на Нова Зеландия се налага да се бори да привлече кандидати за техния нов надзорник по биоразнообразието в Хааст - на дивото, отдалечено крайбрежие на Южния остров. А търсенето става глобално.

Работата е базирана в Те Уахипунаму – област, обхващаща 26 000 квадратни километра планински вериги, изолирани плажове и местни гори, класифицирана като зона на световното наследство на ЮНЕСКО през 1990 г. Нейните планински вериги формират фона на Белите планини, където е снимана една от частите на "Властелинът на пръстените".

Вижте коя е най-дебелата мечка в Аляска (ВИДЕО+СНИМКИ)

Успешният кандидат ще бъде натоварен да работи за защита на новооткритите популации на южното кафяво киви – както и за следене на местните популации на морски тюлени и гущери, контрол на хищниците и наблюдение на местните пойни птици. Те ще работят в отдалечени, пресечени райони, много от които са достъпни само с хеликоптер или джет.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.