Вижте какви рискове крият наглед безобидните драскотини

Малко собственици на котки знаят, че освен игриви, сладки и гальовни, те могат да са и опасни.

При ухапване от котка инфекцията настъпва бързо. Понякога раната се влошава в рамките на часове. Проблемът е, че котките имат дълги, но тънки зъби и при ухапване опасни бактерии проникват дълбоко в кожната тъкан и започват да се разпространяват свободно.

Ахилесовото сухожилие – възможни проблеми и лечение (ВИДЕО)

Такива бактерии разрушават тъканните структури на мястото. Ако възникне увреждане, инфекцията ще се излекува, само ако мъртвата тъкан бъде отстранена. Антибиотиците в този случай не са достатъчни, тъй като те не могат да проникнат в мъртвата тъкан и проблемът ще бъде отстранен само чрез оперативна намеса. Важни сухожилия и стави лежат директно под кожата на ръцете, така че дълбоките ухапвания могат бързо да доведат до сериозни проблеми.  

Още по темата гледайте във видеото. То е част от предаването „В добра форма“ на „Дойче веле“, което се излъчва всяка неделя от 11.30 ч. и в петък от 14.30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле“ и в ефира на „Събуди се“ по NOVA всеки уикенд.    

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.