Вижте как се организира събитието, посветено на артисти от цял свят

Движението „Флуксус” датира от 60-те години на миналия век. Един от неговите основатели е Джордж Мачунас, който идва от град Каунас в Литва.

Кой е художникът, засадил гора пред входната си врата (ВИДЕО)

Той е вторият по големина град в страната и в него живеят около 300 хиляди души. Тук се провеждат над 1000 събития за една календарна година. Едно от най-големите е именно фестивалът „Флуксус”. За да се подготвят участниците за него, в Каунас са на разположение много работилници за костюми. Организаторите са осигурили всякакви материали и всичко е напълно безплатно.

Фестивалът стартира от площад „Джордж Мачунас“ в покрайнините на града. Движението включва артисти от цял свят, включително Йоко Оно.

Още по темата гледайте във видеото. То е част от предаването „Евромакс“ на „Дойче веле“, което се излъчва всяка събота от 11.30 ч. и сряда от 14.30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле“ и в ефира на „Събуди се“ по NOVA всеки уикенд.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.