Вижте как хората са се борили с излишните килограми

През годините идеалът за формите на тялото се е променял, но поривът да изглеждаме добре винаги е бил водещ. Това е и причината да бъдат измисляни нови диети и методи за отслабване. Някои от тях са откровено странни.

През XVIII век сапунът се препоръчва като средство за отслабване. Някои го пиели, разреден във вода, а други го използвали за отмиване на любовни дръжки. През 1900 г. е на мода диетата с тения. Червеят яде храната докато тя е все още в червата ни и това пречи организмът ни да я усвои. По-малко опасен, но абсолютно неефективен е опитът през 60-те години на 19 век да се атакуват мазнините с масаж. Следва фазата с различни медикаменти и скандалите около страничните ефекти, които те причиняват.

Повече гледайте във видеото. То е част от предаването „Проект Бъдеще“ на „Дойче веле“, което се излъчва всяка събота от 11.30 ч. и сряда от 14.30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле“ и в ефира на „Събуди се“ по NOVA всеки уикенд.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.