Екипът на „Дойче веле” ни отвежда на разходка из красивия град

Екипът на предаването „Без резервация” на „Дойче веле” ни отвежда на разходка из Дюселдорф - столицата на германската провинция Северен Рейн-Вестфалия.

Една от най-популярните зони за отдих там е Бергишесланд. Обширните ѝ гори са чудесни за пешеходен туризъм и за велопоходи, но най-интересна е разходката с балон.

Разходка из живописната Тюрингската гора (ВИДЕО)

Там се намира и най-високият железопътен мост в Германия - 107 метра. Всеки, който пожелае може да изкатери моста, бива обезопасен с колани и трябва да носи уоки токи. Всеки ден това правят по около 200 души. Това е и единственото подобно съоръжение в Европа, по което изкачването е разрешено.

Още красиви гледки и идеи за интересни занимания в Дюселдорф гледайте във видеото. То е част от предаването „Без резервация“ на „Дойче веле“, което се излъчва всяка събота от 15.30 ч. и понеделник от 14.30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле“ и в ефира на „Събуди се“ по NOVA всеки уикенд.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.