Вижте районът, който привлича много туристи в две германски провинции

Екипът на предаването „Без резервация” на „Дойче веле” ни отвежда на разходка в Тюрингер Валд или Тюрингска гора - ниска планина, простираща се в германските провинции Тюрингия и Бавария.

В Тюрингската гора има множество туристически пътеки, най-известната сред които е Ренщайг. Обичайно туристите взимат камъчета от река Вера, течаща в района, след което го хвърлят в река Зелбиц. Според вярванията там това носи късмет.

По Ренщайг минават около 100 хиляди души годишно. Някои туристи се справят с маршрута за 6, 8 или 10 дни.

„Без резервация”: Сейнт Мориц – швейцарският символ на зимния туризъм (ВИДЕО)

Пътят минава покрай водопада Трусетал. Това не е естествен водопад, а преградена рекичка, която пада 58 метра надолу.

По маршрута има още увеселителен парк, където всеки може да се пуска с шейна, както и така наречената тропическа къща. Това е проект финансиран от Европейския съюз преди 15 години. Постройката се отоплява с отпадна топлина от местен производител на стъкло.

Още по темата гледайте във видеото. То е част от предаването „Без резервация“ на „Дойче веле“, което се излъчва всяка събота от 15.30 ч. и понеделник от 14.30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле“ и в ефира на „Събуди се“ по NOVA всеки уикенд.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.