Разказва „Дойче Веле”

Швейцария – страната, в която се ражда зимният спортен туризъм. А един от най-изтънчените курорти е Сейнт Мориц. Някога е бил обикновено селище, а днес доминират масивните хотелски сгради и магазините с луксозни артикули.

Историята зад превръщането на Сейнт Мориц в луксозен курорт е много любопитна. Според нея известният хотелиер Йоханес Бадрут се хваща на бас с няколко от своите летуващи британски гости. Той им предложил да се върнат и зимата и ако не им хареса, той ще плати пътуването. А ако им хареса, могат да останат безплатно в хотела му. В резултат Сейнт Мориц се превръща в популярна туристическа дестинация през зимата.

Повече гледайте във видеото. То е част от предаването „Без резервация“ на „Дойче веле“, което се излъчва всяка събота от 15.30 ч. и понеделник от 14.30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле“ и в ефира на „Събуди се“ по NOVA всеки уикенд.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.