Вижте къде се произвежда хубавото пиво

Когато става въпрос за най-добрата бира, повечето хора се сещат за бира от Германия. Една малка семейна пивоварна в Южна Франция обаче печели един след друг призове в продължение на четири години. Тази бира, отлежала в стари бургундски бъчви за вино, е класирана сред най-добрите в света.

Крайбрежният град Аржеле-сюр-Мер е по-известен със своите плажове, отколкото с пивоварната си. През 1998 г. „Капдона” се установява там, а Грегор Енглер и Енглер Пижол управляват семейния бизнес от 20 години.

СПЕЦИАЛИТЕТ ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ: Сланината, която зрее в мраморни саркофази (ВИДЕО)

От основаването на пивоварната годишното производство се увеличило от 500 на повече от 5000 хектолитра. Бирата там се съхранява най-малко 18 месеца, а понякога дори повече от 6 години. На всеки няколко седмици Грегор взема проба от бирата, за да провери качеството и вкуса.

Тъмната бира се вари от ръж от Сердания във френските Пиренеи. Пивоварната работи изключително с органични продукти от региона.

Местните топ гастрономи също оценяват пивоварното изкуство. В Аржеле-сюр-Мер има и бирена градина и ферма на пивоварната.

Цената на една малка бира е 15 евро.

Още по темата гледайте във видеото. То е част от предаването „Евромакс“ на „Дойче веле“, което се излъчва всяка събота от 11.30 ч. и сряда от 14.30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле“ и в ефира на „Събуди се“ по NOVA всеки уикенд.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.