Миналата седмица Академията стартира преглед на процедурите на кампанията около тазгодишните номинирани

Британската актриса Андреа Райзбъро ще запази номинацията си за "Оскар" за най-добра главна актриса за изпълнението си в независимата драма "To Leslie", съобщи Академията за филмово изкуство и наука.

Миналата седмица Академията стартира „преглед на процедурите на кампанията около тазгодишните номинирани“ и въпреки че Райзбъро и филмът не бяха посочени като причина за прегледа, кампания за преразглеждане на номинациите започна от нейната. Смята се, че е инициирана от звезди като Даниел Дедвайлър („Till“) и Вайола Дейвис („The Woman King“), които бяха сред изключените от категорията за най-добра актриса тази година. 

Българска народна песен във филм, номиниран за „Оскар”

Бил Крамър, главен изпълнителен директор на Академията, потвърди, че „загрижеността“ относно номинацията за награда на филма „На Лесли“, респективно тази на Райзбъро, е довела до разследване на „кампанията“ на филма. В крайна сметка не бе открита причина номинацията да бъде отменена. 

„На Лесли“ проследява историята на самотна майка алкохоличка (Райзбъро), която печели от лотарията, но остава без пари. Премиерата му беше през март миналата година и докато изпълнението на Райзбъро спечели одобрението на критиката, филмът направи само $27 000 в боксофиса по време на лимитираното си излъчване.

Звезди като Гуинет Полтроу, Ейми Адамс, Кейт Уинслет и Дженифър Анистън подкрепиха номинацията на Андреа Райзбъро.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.