Екипът на „Дойче веле” ни запознава с фигуристката, която танцува с двуметров костюм

Първото шоу на бляскавото ледено ревю Holiday on ice е представено в САЩ през 1943 г. Досега то е гостувало в повече от 80 държави и в него са участвали над 6500 фигуристи. Сред тях има легенди като норвежката Соня Хени, Катерина Вит и френското дуо Габриела Пападакис и Гийом Сизерон.

 В момента Holiday on ice е на турне с нова програма в Германия. Зад кулисите на голямото бляскаво шоу „Празник на лед“ надникна екипът на „Дойче веле”. Там цари суматоха около хореографията и костюмите. За актуалния спектакъл „Нов ден“ са изработени над 300 костюма.

Най-голямата ледена пързалка на открито в света отвори врати във Виена

Италианската фигуристка Мариана Торесани прави своя дебют този сезон с двуметров костюм на паун. Тя е едва на 5, когато открива фигурното пързаляне, а през 2013 г. става национален шампион на Италия и участва в Европейската купа. Мариана участва и в много международни състезания, но в това шоу тя изпитва удоволствие от работата в екип.

Точно това е и предизвикателството в програмата. Всеки трябва да изпълнява танца си на живо и толкова прецизно, че да не пречи на другите. Ансамбълът се състои от 40 фигуристи от цял свят.

Още по темата гледайте във видеото. То е част от предаването „Евромакс“ на „Дойче веле“, което се излъчва всяка събота от 11.30 ч. и сряда от 14.30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле“ и в ефира на „Събуди се“ по NOVA всеки уикенд.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.