Предполага се, че причината е напрежението на границата с РСМ

Служители на Община Благоевград са хората, които са счупили прозорците на Македонския културен клуб в града. Предполага се, че това, което ги е предизвикало, е напрежението на границата със Северна Македония и недопускането на български граждани да стигнат до Скопие.

Двамата мъже и двете жени са освободени от ареста. Срещу тях няма повдигнати обвинения. Те вече са възстановили стойността за нанесената щета. Мъжете са служители на отдел „Озеленяване” в община Благоевград.

Кметът Илко Стоянов в сряда заяви, че ще ги уволни само, ако в Северна Македония сторят същото с граничарите, създали хаоса на Гюешево в събота.

„Когато в Северна Македония накажат митничарите, граничните служители и всички, които предизвикаха стълпотворението на границата в деня на поклонението на Гоце Делчев,  аз незабавно ще уволня моите служители”, заяви кметът на града Илко Стоянов.

Инициатор на атаката срещу културния клуб в Благоевград е Людмила Костадинова, която беше кандидат за кмет на града на последните два местни вота.

 „Това не беше вандалски акт, това беше израз на гняв срещу явната нагла антибългарска политика, която се води от най-високо ниво от македонските власти подчертавам. Не от македонския народ. И израз също така на едно дълбоко недоволство от вялото противопоставяне на нашите политици”, заяви Людмила Костадинова.

„Трябваше да се покаже, че народът също има позиция, има собствено мнение, и че когато политиците мълчат, и народът има право да говори”, посочи Николай Иванов.

 

 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.