Актьорът сравни украинския народ с групата "Бийтълс"

Шон Пен представи новия си филм "Суперсила" на кинофестивала „Берлинале”. Лентата е заснета в Украйна и представя президента на страната Володимир Зеленски в началото на руската инвазия. Филмът, режисиран от Шон Пен и Арън Кауфман, започва месеци преди войната. Именно трансформацията на комедианта - от актьор в президент, е това, което привлича вниманието на Пен.

На пресконференция актьорът отговори на въпрос на NOVA и отново подчерта, че е нужно Съединените щати да подпомогнат допълнително Украйна с оръжие. Пен сравни народа на страната с „Бийтълс”, като подчерта, че те са един от най-силните символи на нашето време.

„Времената са много странни, когато най-значимият хуманитарен отговор, който може да се случи в момента, е доставката и снабдяването с далекобойни ракети на държава, жертва на инвазия. Държава, която се бори за всички мечти и надежди, които показвам във филма. Които всички споделяме. В момента Украйна е като групата „Бийтълс”. И те трябва да продължат да свирят това парче, докато не получат своята победа”. Така актьорът отговори на въпрос на журналиста Ивелина Кунчева каква е суперсилата на народа на Украйна.

ЕКСКЛУЗИВНО: Кристен Стюарт със специално интервю за България на Берлинале

Шон Пен направи премиера на филма си "Суперсила" - възхитителен портрет на украинския президент Володимир Зеленски по време на войната, като заяви на Берлинския филмов фестивал, че лентата е и сигнал за пробуждане на собствената крехка демокрация на американците.

Двукратният носител на "Оскар" беше в Киев, където снимаше документален филм за издигането на Зеленски от комик до национален лидер. В поредица от интервюта през първата ужасяваща нощ и през първите месеци на нападението, Пен и Зеленски изграждат, както двамата го наричат, близко приятелство.

Пен, който се появява в почти всяка сцена на двучасовия филм, направен за Vice Media, заяви, че не е против да бъде наречен "пропагандист".

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.