Самият легендарен тенисист присъстваше на премиерата

В рамките на фестивала "Берлинале" беше представен и документалният филм "Boom Boom: Борис Бекер срещу света", разказващ за живота на тенис легендата. Режисьор е носителят на Оскар Алекс Гибни. Ето какво сподели той пред нашата камера минути преди премиерата.

ЗДРАВЕЙТЕ, Г-Н ГИБНИ, КАК РЕШИХТЕ ДА НАПРАВИТЕ ФИЛМ ЗА Г-Н БОРИС БЕКЕР?

Всъщност аз винаги съм бил голям почитател на тениса! А той е легендарен играч. Освен това, историята му е изключително интересна. Ето защо направих този филм посветен на живота му с голям ентусиазъм.

КАКВО Е ТОВА, КОЕТО НЕ ЗНАЕХМЕ ЗА НЕГО, А ВИЕ ГО РАЗКРИВАТЕ ВЪВ ВАШИЯ ФИЛМ?

"О, има много неща, които хората не знаят за него! Дори немската публика ще открие много нови подробности за Борис Бекер!", заяви той.

Борис Бекер разказа за филма на пресконференция. "За мен снимачната площадка е като корт. Обикновено моят е малко по-малък и с мрежа в средата. Вложихме много труд с любов да направим този филм. Изминаха пет години, откакто с Алекс се срещнахме в офиса му в Лондон. Тогава той ми представи идеята си - да направи филм за мен. Първият ми въпрос беше - защо? А той отвърна - защото имаш много пъстър живот както на корта така и извън него. Отговорих - „Прав си!“. И преди пет години кой би си помислил, че ще сме тук, а след това имаше и пандемия. След което бях и в затвора. Това, което искам да кажа, е че се надявам следващите пет години да бъдат по-добри от последните пет. Вие наистина се опитахте да покажете характера, който се крие зад личността ми, „човекът“, който преминава през възходи и падения както и всички останали хора. И така разкрихте истинската ми същност пред света. Ето защо заглавието е „Бум! Бум! Борис Бекер срещу света“, разкри легендата.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.