В него е имало неустановена сума пари, научи NOVA

Разплащателно устройство е било изкъртено, а сумата от него - открадната, тази нощ в София. Престъплението е извършено в столичния квартал “Люлин”, към 5.00 ч., научи NOVA. 

Кеш терминалът е бил в денонощен магазин за хранителни стоки. Трима мъже са го изкъртили и взели.

“Мъжете бяха маскирани, облечени в черно, с качулки и бяха доста яки. Първо напръскаха камерите със спрей и след 15-ина минути стана обирът. Чу се страшен шум. Съвсем за кратко отмъкнаха кеша - под минута”, разказа Калина - служител в магазина. 

Мъжете са действали бързо и организирано. Кола пред магазина ги изчаква. Те товарят устройството с парите в нея и бягат. Едва тогава двете жени, които са били на смяна, се осмеляват да подадат сигнал.

Подобни разплащателни устройства се ползват за плащане на сметки и за погасяване на заеми. Служителите казват, че тази машина е една от най-оборотните в района.

По думите на представителя на фирмата, чиято собственост е откраднатото устройство, това не е първата кражба на техни машини. От фирмата заявиха за NOVA, че касетите в терминалите са малки и събират не повече от 7-8 хиляди лева.

Все още не е ясно каква е била сумата в терминала. Вече са иззети записите от камерите. Издирването на тримата мъже продължава.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.