Те се очаква да блокират движението по Е79

Трети ден на протести на зърнопроизводители. 

Недоволни се събраха на международния път Е79 в посока „Дунав мост” 2. 

„Това, което се постигна на срещата при президента, е начало за последващи действия. Протестът за безконтролния внос на земеделска продукция от Украйна обаче трябва да продължи”, коментира Жечко Андреевски.

„Европа отдавна знаеше какво да направи, но не го направи. Заради това се получават подобен род недоволства”, посочи протестиращ.


Продължават протестните блокади и на граничен пункт „Дунав мост” при Русе. Към българските зърнопроизводители се присъединиха и фермери от Румъния.

„Търпим големи загуби главно заради вноса на украински стоки. Цената падна значително и няма пазар, където да продаваме нашата стока. Търговците предпочитат до купуват по евтините украински. Фермерите трябва да се обединим и да имаме обща позиция пред Европейския съюз, защото ако не се предприемат някакви мерки, ние ще загубим фермерите на балканския полуостров”, посочи зърнопроизводителят от Румъния Стефан Муска.

„Коментираме с нашите румънски колеги. На 7 април те ще организират протести на Констанца и на границата им с Украйна и ние мислим да ги подкрепим”, заяви Иван Дончев.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.