Проверяват се адресите на известни в криминалните среди хора, занимаващи се с телефонни измами

Арести на телефонни измамници в две области на страната тази сутрин. Полицията в Горна Оряховица и в Русенско влезе в домовете им при съвместна акция с „Националната полиция”, Жандармерията, строителния контрол и данъчните.

Най-мащабни бяха проверките в горнооряховските квартали „Гарата” и „Калтинец”, където се подозира, че живеят телефонни измамници и хора, занимаващи се с този вид престъпления. 

Задържани са петима - от Русенско и Горнооряховско, но все още не ясно дали са се сдобили с обвинения. При акцията са иззети нидерландски дебитни карти и златни накити. 

Разследващите проверяват къщи. Отвън те изглеждат невзрачни, но отвътре – с висок стандарт на живот. В случая се включва и строителният контрол.

След арестите на някои от задържаните им прилоша и се наложи за кратко намесата на Спешна помощ. Близките им бяха недоволни от поредната акция в крайния квартал на Горна Оряховица.

Арестите идват на фона на завърналите се в полицейския бюлетин „ало измами“. 



Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.