Задържан за смъртта ѝ е 34-годишен мъж, с когото жертвата работила

Намериха тяло на жена в багажник на кола в столичния квартал „Захарна фабрика”, научи NOVA от криминалисти. Автомобилът бил намерен около 19-20 ч. в четвъртък. Разследва се убийство.

Заподозрян за смъртта ѝ е 34-годишен мъж, с когото жертвата работила в мобилен оператор. Твърди се, че двамата са имали любовни отношения. По информация от източници на NOVA заподозреният не е издържал тест с полиграф. От МВР съобщиха, че по случая е започнало досъдебно производство. 

Откритата в багажник жена е търсила помощ от неправителствена организация

Темата коментира на брифинг и главният секретар на МВР гл. комисар Петър Тодоров. „От младата жена няма подаден сигнал към органите на МВР. Споделила е опасенията си със свои близки”, каза той. Официален сигнал от нейни близки е постъпил едва на 3 април. Жертвата не отишла на уречено място, за да вземе детето си и те се притеснили. След няколко часа заподозреният е задържан. Гл. комисар Петър Тодоров уточни, че жертвата и похитителят са се познавали.

Има данни, че убитата жена е търсила помощ от неправителствени организации, уточни вътрешният министър Иван Демерджиев. По думите му лошата комуникация между институциите понякога става причина за подобни трагедии.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.