В нея виртуозният майстор на нетипичните превъплъщения влиза в ролята на иконичния Дракула

От 14-ти април в кината ви очаква нещо смело, нещо оригинално, нещо уникално. Това са определенията, които изникват в съзнанието на емблематичния носител на „Оскар“ Никълъс Кейдж, когато за първи път прочита сценария на хорър комедията „Ренфийлд“.

Никълъс Кейдж изпилил зъбите си, за да изиграе Дракула

В нея виртуозният майстор на нетипичните превъплъщения влиза в ролята на иконичния Дракула, а редом до него застава звездата от „Лудия Макс: Пътят на яростта“ Никълъс Холт, който се превъплъщава в слугата на безсмъртния граф. Той е принуден да набавя плячка на господаря си и да изпълнява всяка негова прищявка, независимо колко ужасяваща и унизителна е тя. Но сега, след векове на емоционално и физическо потисничество, Ренфийлд отново жадува за нормален живот. Филмът ни разкрива, че злото не може да придобие пълната си мощ и да ни владее без ние самите да му помогнем и придава съвсем ново значение на израза „токсична връзка“.

В специално видео зад кадър Никълъс Кейдж и Никълъс Холт, в компанията на част от останалите актьори в Ренфийлд – Акуафина, Бен Шуорц, Ейдриън Мартинес – и изпълнителния продуцент и създател на феномена Живите мъртви Робърт Къркман, споделят впечатленията си от историята и работата си по продукцията.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.