Кристина Петкова разказа за случилото се в "Твоят ден"

Депутатът от ПП-ДБ Кристина Петкова разказа за "Твоят ден" как е помогнала на жена, който е била заплашена от бившия си партньор.

"Бързах да се прибера, когато чух ужасяващи крясъци, с псувни и заплахи. Отидох да проверя какво се случва, завих зад блока и видях жена, която молеше мъж да спре и да я остави на мира, беше вцепенена. Той продължаваше да сипе заплахи и псувни. Намесих се, застанах между тях, той се отдръпна. Тя помоли да не викам полиция, искаше само да се прибере. Въпросното лице се върна, приближи се до мен, беше агресивен. Не ме е заплашвал, но ме попита дали се правя на спасител. Изчаках да си тръгне и се обадих на полицията. Попитаха ме дали съм жертвата, казах, че не съм, и дотам, забихме. Единственото, което успях да постигна е да помоля настоятелно патрул да минава на по-чести интервали", разкри тя. 

По думите ѝ самата тя ще се постарае да намери момичето и да ѝ предостави допълнителна помощ и телефони на специалисти. 

Според нея БСП и "Възраждане" рискуват на гърба на защитата на пострадали от насилие да си правят PR, а тяхното говорене е вредно. 

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.