Адриан Антонов, причинил катастрофата на „Сливница”, остава за постоянно в ареста

Оставиха за постоянно в ареста Адриан Антонов - 18-годишният шофьор, който причини тежката катастрофа на столичния булевард „Сливница”. При удара загинаха двама души - 22-годишният Явор и приятелката му - Ана-Мария, на 24 г.

СНИМКИ ОТ ЗАСЕДАНИЕТО НА СЪДА ВИЖТЕ ТУК

В съда стана ясно, че по първоначални данни шофьорът, причинил катастрофата и смъртта на двамата пешеходци, е карал със 102 км/ч, с което е надвишил двойно ограничението от 50 км/ч. Нарушил е и правилата за движение, като не е намалил, когато е приближил пешеходната пътека.

На влизане в съдебната зала Адриан запази мълчание. Пред съда обаче обвиняемият каза, че съжалява и изказва съболезнования на семействата.

Според защитата му причината да продължи да се движи 300 метра след удара е отворилата се въздушна възглавница.

„Тя ограничава възможността той да вижда какво става пред него и накъде да кара. Затова се е ударил и в стълба. Причината да не натисне спирачката трябва да се търси по делото сериозно. Имало е перпендикулярно пресичащ автомобил”, каза Димитър Марковски.

Бащата на шофьора, прегазил двама младежи: Това са три съсипани живота

Адвокатът на Адриан твърди, че на кръстовището е имало друга кола, която е попречила на видимостта му. Пред NOVA още в понеделник шофьорът на въпросната кола разказа, че едва след като е преминал през кръстовището е чул сблъсъка.


Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.