Тя даде ексклузивно интервю за нашата страна

В рамките на 76-то издание на филмовия фестивал в Кан се състоя церемония по връчване на „Награди за талант”. „Съживена картина на Пикасо“, „Грозна красота“, „Произведение на изкуството“ – това са само част от названията, с които определят испанска актриса Роси де Палма. Музата на Жан-Пол Готие и любимката на Педро Алмодовар беше специален гост на събитието. 

Здравейте, Роси, ние сме от България, където често гледаме испански сериали с ваше участие. Тази вечер церемонията е посветена на киното какво е за вас да бъдете отново тук на фестивала?

Чувствам се сякаш съм си у дома. Идвам тук от... повече от 25 години, била съм част от журито, а миналата година бях в това на селекцията „Златна камера”. Кан е като мой дом, винаги е удоволствие да отпразнуваш киното с приятели, то е най-добрия начин да накарате хората да разберат различните, да ги провокирате да се поставят на мястото на другия. Безспорно е много силно социално оръдие. Кара те да се замислиш и да осъзнаеш много неща, бих определила киното като една красива лъжа, чрез която всъщност казваш истината.

Гледахте ли вече новия филм на вашия приятел Педро Алмодовар?

Да, разбира се! Дори дойдох малко по-рано на фестивала, за да не го пропусна! Филмът му е прекрасен! Както знаете в него участват Итън Хоук и Педро Паскал. Много ми хареса, но не искам да издавам сюжета, гледайте го и след това ще имаме много за какво да си говорим . Ще кажа само ,че това е филм, който изненадва, определено. Затова искам да оставя зрителите да му се насладят изцяло без да знаят какво да очакват, нека го почувстват.

И накрая, бихте ли изпратили специално послание на почитателите на испанското кино в България?

Разбира се, кажете ми нещо, което мога да кажа на български.

Коя дума искате да научите?

Поздрав на български.

Здравейте, означава поздрав.

А как е любов? Как да кажа „любов”?

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.