В рамките на 76-то издание на филмовия фестивал в Кан се състоя церемония по връчване на "Трофей Шопар"

В рамките на 76-то издание на филмовия фестивал в Кан се състоя церемония по връчване на „Награди за талант”. Натали Портман беше домакин на вечерта, а сред отличените са Наоми Аки и Дарил Маккормак, които застанаха пред камерата на Нова Нюз.

Натали, вие сте кръстница на тазгодишната церемония по връчване на наградите. Какво означава за вас тази отговорност?

За мен е голяма чест да наградя следващото поколение от таланти Наоми Аки и Дарил Маккормак, така че е много вълнуващо да отбележа това събитие заедно с тях. Прекрасно е, че по време на фестивала има такива инициативи, на които се подкрепят младите актьори, тъй като киното заема важна част от нашата култура.Това е едно невероятно изкуство, в което влагам цялата си любов и подкрепа към всеки, който е тръгнал по този път.

Актрисата, изиграла Уитни Хюстън, със специално интервю за България

Какво е усещането отново да се завърнете в Кан и да представите новия ви филм „Май декември”?

Прекрасно е, всеки път когато съм тук .Имала съм късмета да участвам с няколко филма през годините, но всеки път изживяването е различно и ново. За мен винаги е невероятно да бъда част от тази магия.

Той е млад, красив, с пронизващо зелени очи и прекрасна усмивка, а за актьорския му талант вече се говори в цял свят. Ирландецът Дарил Макормък изгря в хитовия сериал “Остри козирки” и затвърди любовта на почитателите си с последния си филм “Успех, Лио Гранд”, в който си партнира с легендарната Ема Томпсън.

Здравейте, Дарил, как сте?

Добре съм, благодаря ви! Приятно ми е да се запознаем!

На мен също. Предстои да получите специална награда за таланти, какво е за вас киното?

За мен това е всичко! Голямо признание от страна на филмовия фестивал в Кан. Киното за мен е най-голямата ми страст, затова и започнах да се занимавам с него. Да бъда тук е истински празник, с всички тези кинотворци от цял свят. Наистина усещането е специално да споделя момента с тях.”

Повече вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.