Шофьорът е избягал

Отново инцидент с мигранти. Тази сутрин, след подаден сигнал от преминаващи по магистрала „Тракия”, полицията открива изоставен бус с 32-ма мъже в него. Намерени са на паркинг, близо до разклона за Нова Загора в посока София.

СНИМКИ ОТ МЯСТОТО ВИЖТЕ ТУК

Мъжете, на видима възраст между 18 и 25 години, са открити в тежко състояние. 14 от тях са откарани с линейки в болниците в Сливен и Стара Загора. До пристигането им на мигрантите първа помощ оказваха полицаи и разследващи инцидента. В ранния следобед мъжете бяха стабилизирани и освободени.

По първоначални данни бусът е спукал гума и вероятно това е причината да бъде изоставен на паркинга. Преди да избяга, шофьорът е взел и регистрационните му номера.

От всички пострадали един остава в болница с мозъчно сътресение. „Състоянието им е задоволително. Всички са в съзнание, контактни, адекватни. При повечето от тях има симптоми на едно общо изтощение. Дехидратирани са. Някои споделиха, че от два дни не са приемали течности и не са се хранили. Към момента се правят нужните изследвания”, съобщи д-р Тодор Суванков, директор Спешна помощ-Сливен.
 

Разбиха мрежа за трафик на хора от Турция през България (СНИМКИ)

Всички мигранти бяха транспортирани към центъра за бежанци в Любимец, където предстои да бъдат разпитани. Част от тях споделиха, че пътували от Афганистан към Сърбия и Германия. Не разбрали какво се е случило на магистралата.

Полицията продължава да издирва трафикантите, които са се измъкнали вероятно с пилотна кола.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.