Къде се намира уникалното място?

Ако не живеете на екватора, трябва да изминете доста голямо разстояние, за да опознаете тропическия влажен свят на джунглата. Оказва се обаче, че и в Европа има тропическа гора. Тя се намира в английското графство Корнуол и представлява най-голямата закрита джунгла на Стария континент.

Нощувка над бездната – новото предизвикателство за алпинисти (ВИДЕО)

Посетителите на необикновеното място, на което някога се е добивала глина, може да опознаят различни видове  екзотични растения и да изживеят куп приключения. Кътчето е градина с огромни оранжерии, в които се създават различни климатични зони. В една от тези куполни системи е пресъздадена тропическа гора с площ от 16 000 кв. м. Куполът е висок около 50 метра. Там, горе, температурата на въздуха е над 40 градуса.

Още за райското място гледайте във видеото. То е част от предаването „Евромакс“ на „Дойче веле“, което се излъчва всяка събота от 11.30 ч. и сряда от 14.30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле“ и в ефира на „Събуди се“ по NOVA всеки уикенд.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.