Вижте как изглежда сградата отвън и отвътре

Екипът на предаването „Евромакс” на „Дойче веле” ни отвежда на обиколка из луксозния берлински хотел „Адлон”. В разположената в сърцето на града сграда се срещат историята и блясъкът. Мястото е често избирано за престой от звезди и кралски особи.

Хотелът обаче крие и някои тайни. „Адлон” е открит през 1907 г. и бързо се превръща в е символ на блясък, красота, комфорт и преди всичко - дискретност.

Сега там работят 500 души от 64 държави. В хотела има говорещи 40 различни езика. Служителите се ползват с изключителни придобивки като вечери в най-хубавите ресторанти и билети за театър с най-добрите места.

Вижте единствената тропическа гора в Европа (ВИДЕО)

Най-популярната напитка в Адлон е шампанското. Всяка година на гостите на хотела се сервират 32 000 бутилки.

В центъра на фоайето има фонтан с черен слон - реплика на оригинала, който бил унищожен по време на Втората световна война, както и цялата сграда. Реновирана е чак през 1997 г.

Една от най-популярните зали за събития в хотела е оранжерията. Освен за вечери и сватбени тържества, тя често се използва за снимки на филмови премиери.

Севиля – история, страстни танци и аромат на портокали (ВИДЕО)

Кралският апартамент струва 25 000 евро на вечер, за които получавате 185 кв. м лукс, с изглед към Бранденбургската врата и ваш собствен иконом. Там са отсядали Барак Обама и кралица Елизабет II.

Апартаментът става известен и с фасадата си. През неговия прозорец Майкъл Джексън показва новороденото си бебе на феновете през 2002 г.

Още за интересната сграда вижте във видеото. То е част от предаването „Евромакс“ на „Дойче веле“, което се излъчва всяка събота от 11.30 ч. и сряда от 14.30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле“ и в ефира на „Събуди се“ по NOVA всеки уикенд.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.