Вижте историята на Дезире и Джереми

Множество малки планински села в Алпите са застрашени от изчезване. Те са отдалечени и не предлагат работа. Затова младите хора не искат да живеят там. Но на места се осъществяват нови идеи за връщане на изключително красивите селца към живота.
 
Екипът на предаването „Евромакс” на „Дойче веле” ни среща с едно младо семейство, решило да заживее и да прави бизнес в швейцарското планинско кътче Корипо. Синът на Дезире Войтл и Джереми Геринг – Ернесто, е първото дете там от около 50 години насам.
 
Дискретност и звезден блясък: Обиколка из един от най-луксозните хотели в света (ВИДЕО)

Семейството помага за трансформирането на Корипо в хотелско селце. Стопанисват гостилницата и дават под наем стаи в някои от старите изоставени каменни къщи.
 
Хостелът разполага с 10 стаи, разпръснати из цялото село. Улиците служат като хотелски коридори, а остерията в основната сграда - като рецепция. Дезире е управител на хотела, а Джереми - гурме готвач. Той използва основно местни продукти,
като полента от селската мелница.
 
Корипо е паметник на културата. Там е възможна само минимална реставрация. Затова оборудването в хотела е просто, но с високо качество. Стаите са наречени с имената на хора, напуснали някога селото.

Още по темата гледайте във видеото. То е част от предаването „Евромакс“ на „Дойче веле“, което се излъчва всяка събота от 11.30 ч. и сряда от 14.30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле“ и в ефира на „Събуди се“ по NOVA всеки уикенд.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.