„Да си Мирослав Ненков е много забавно”, казва той за себе си

Д-р Мирослав Ненков е един от най-известните български лекари. Той е анестезиолог, координатор по донорство, три пъти беше във властта като зам.-министър и министър на здравеопазването. Всяка петък сутрин чуваме гласа му по „Дарик”. Със сигурност знаете, че има цинично чувство за хумор и разказва смешно вицове. Мариян Станков – Мон Дьо обаче ни го показва такъв, какъвто никога не сме го виждали досега.

„Да си Мирослав Ненков е много забавно. Изведнъж се сдобих с три деца в бързината. Страхотна шумотевица – няма спирка. За себе си знам, че съм с наднормени килограми, с които тежко се боря. Като седна на маса и ставам друг човек”, споделя той с усмивка

Д-р Ненков споделя, че все още е безработен. „Ако е рекъл Господ, до месец ще започна работа. Аз имах много предложения. Проблемът ми беше да обмисля какво искам и къде да отида”, обяснява той. Казва, че все още не му е минало, че си тръгна от ВМА: „Страдам за колегите си. Работех със страхотни хора”. Уточнява, че е получил подкрепа от хора от гилдията.

За властта

„Във властта видях хора, които приличат на хора, изглеждат като хора, говорят като хора, но не са хора. Не знам какви са. Хора, които за два лева биха продали бъбрека на майка си. За три – сърцето ѝ. Ей такива”, обяснява той.

Добър баща ли е

„Полагам усилия. Разведох се – дъщеря ми живее с майка си. И не я виждам често – това не ме кара да се чувствам добър баща. Обвинявала ме е, че съм се разделил с майка ѝ”, разкрива д-р Ненков.

Още гледайте във видеото.