Те ще останат в ареста за срок до 24 часа

Задържаха двама братя близнаци по случая за убития в Цалапица Димитър. 19-годишните мъже укрили тялото на жертвата.

Пребит до смърт и заровен: Намериха тялото на издирвания Димитър

Районна прокуратура-Пловдив наблюдава досъдебно производство за лично укривателство. Според обвинението тримата замесени не са се били уговорили предварително. Братята са от Цалапица и не са съучастници в убийството.

Единият близнак е превозил трупа, а другият, с помощта на кирка, мотика и лопата, закопал тялото. Двамата помогнали на предполагаемия извършител да се прибере до дома си, след което се опитали да се укрият.

Братята са задържани за срок до 24 часа. Предстои мярката им да бъде удължена до 72 часа. Ако бъдат признати за виновни, ги грози до 5 години лишаване от свобода, стана ясно от брифинг на прокуратурата в Пловдив. Зам.-районният прокурор на Пловдив Атанас Илиев увери, че обвинението работи активно по случая.

Втора поредна вечер хората в селото протестират с настояване да се разкрие цялата истина за престъплението. Заподозреният за убийството 30-годишен Рангел Бизюрев, за който е издадена европейска заповед за арест, все още се издирва в Германия.

В дома на близнаците в село Цалапица екипът ни не откри никого. Съседите разказват, че къщата е празна от вчера. Все още не е ясно чия собственост е автомобилът, в който във фаталната вечер Димитър Малинов се качва и изчезва безследно.