Пострадалият е 60-годишен

Младеж се сби с възрастен мъж край Видин заради бавно шофиране. След като го ударил и го бутнал, се качил в автовоза, който управлявал, и си тръгнал. 60-годишният човек е откаран към София със счупен таз. Нападението е извършено на главния път Е-79. Предполагаемият извършител е задържан на няколко километра от местопрестъплението.

НАСИЛИЕ НА ПЪТЯ: Мъж счупи стъкло на кола и удари шофьорка с камък по главата

Битият мъж се движил по пътя, заедно с жена си. Автовозът ги изпреварил, заяви прокурор Райна Петрова. Тъй като маневрата била опасна, двете превозни средства спрели. Шофьорите слезли, а този на автовоза започнал да крещи, блъснал потърпевшия с гърди в гръдния кош, след това го ударил с юмрук в лицето. 60-годишният мъж паднал и си счупил таза. Шофьорът на автовоза избягал.

Предстои Районен съд - Видин да поиска постоянна мярка „задържане под стража” спрямо агресивния мъж. Ако бъде признат за виновен, законът предвижда от 2 до 10 години лишаване от свобода за нанасяне на средна телесна повреда. Нападателят е неосъждан, но има 12 издадени наказателни постановления и 25 фиша.

Повече гледайте във видеото.