По информация на NOVA eдиният е близък приятел на жертвата

Двама души са задържани, след като полицията намери човешки останки в шахта в центъра на София. Единият е заподозрян за убийството. От МВР съобщават, че това е 31-годишен криминално проявен мъж от София. Вторият е 24-годишен мъж, който е заподозрян като помагач.

Жертвата е 41-годишен мъж.

Човешки останки са открити в шахта в центъра на София

По информация на NOVA единият заподозрян е задържан в района на Витоша, вероятно в хотел. Той e близък приятел на жертвата. Полицията го издирваше от вчера. Той успял да се качи на Витоша, където през целия следобед се провеждаше спецакция по издирването му. Освен спецчасти, в акцията се включи и ПСС. Малко след 16:00 часа бил намерен и арестуват, научи NOVA от свои източници. 

Снощи заподозреният е искал да нощува в хижа „Алеко”, но не е имало места, научи NOVA. За да слезе до „Драгалевци”, е ползвал градски транспорт. 

От прокуратурата съобщават, че тече разследване за убийство, извършено на 8 август в центъра на София.

До настоящия момент са извършени огледи на мястото и са разпитани свидетели. На базата на събраните доказателства и проведените оперативни мероприятия от СДВР е задържано лице от мъжки пол, за което се предполага, че е извършител на престъплението.

Разследващи полицаи от СДВР продължават да извършват неотложни действия по разследването под ръководството на прокурор от СГП, за да се обезпечат и съберат важни доказателства. Предстои доклад на материалите по разследването на дежурен прокурор при СГП за преценка за привличане в качеството на обвиняем и постановяване на мярка за процесуална принуда – задържане до 72 часа.

Същевременно в хода на разследването са събрани доказателства за извършено престъпление - лично укривателство, от друго лице, което е спомогнало на предполагаемия извършител на убийството да избегне наказателно преследване. Заподозреният за личното укривателство е задържан. Предстои материали от делото за убийство да се отделят и изпратят по компетентност на Софийска районна прокуратура за лично укривателство.