Тя определи създателя на "Българско лято" като притеснен и леко разконцентриран

Васил Божков ми изглежда притеснен, леко разконцентриран. Самочувствието, което излъчваше сила, го няма. Вчера той каза, че завръщането му няма връзка с Гешев, с това показа, че не разбира защо е бил отстранен и дори каза, че е тръгнал срещу хунтата. Може би в някакъв момент Гешев и Божков са били съмишленици. Това каза за "На Фокус" журналистът Силвия Великова. 

Прокуратурата: Божков никога не е бил защитен свидетел

"Аз не разбрах какво иска да каже Божков вчера, още преди 3 години направи партия и разбрахме, че иска да влезе в политиката. Ако новината трябваше да е, че е защитен свидетел, за да страхува онези, заради които е в тази позиция, не се получи, защото не даде повече информация. Божков продължава някакъв свой разговор с Бойко Борисов, но от вчерашната пресконференция не стана ясно по какъв начин смята да използва информацията, с която разполага", коментира тя. 

По думите ѝ Божков е говорил много по-конкретно преди 3 години. "Не мога разбера защо се върна, очевидно не е получил обещание за благоразположение на властите. Не вярвам да прави политическа кариера. Ако Божков имаше политически потенциал, можеше да го употреби на първите избори на "Българско лято". Прокуратурата имаше време да си изработи всички дела за 3,5 години, да осигури свидетели, да направи всички експертизи и сега да го удари. Напротив, виждаме как го пуснаха под домашен арест, като казаха, че за някои неща почти няма данни", заяви Великова. 

Божков: Моят живот и този на близките ми е силно застрашен в момента

Журналистът попита защо смяната на председателя на Правната комисия не се е случила едновременно с ротацията на този на парламента. "Такава беше заявката. Процедурата е рутинна и ще се завърти още два пъти, ако кабинетът има толкова живот. Най-важна обаче е конституционната комисия, която обаче още не се събира, което е знак, че не са се разбрали по текстовете. Опитите на управлението да ограничи президента само ще му донесат позитиви, за да се представи като единствената опозиция", смята тя.

Целия разговор гледайте във видеото.