Коалицията в управлението е крехка, но понякога крехките неща издържат дълго, според Юри Велев

Сегашната коалиция е много крехка, но понякога крехките неща издържат най-дълго. Каква ще бъде политическата сцена след това е трудно да се предвиди. Това коментира в студиото на „Твоят ден” по NOVA NEWS журналистът Юри Велев.

СНИМКИ ОТ ЗАСЕДАНИЕТО НА ДЕПУТАТИТЕ ВИЖТЕ ТУК

По отношение на местните избори той уточни, че кандидатурата на Васил Терзиев е проблем за градската десница. „Битката за София е ключова. Столицата има нужда от разумни и бързи решения”, добави Велев.

Според Камен Алипиев ПП-ДБ са си вкарали автогол с кандидатурата на Терзиев. „Знаейки за миналото на неговото семейство, трябваше да бъде изяснена темата. Огромен проблем е отиграването от комуникационна гледна точка. Проблем е и за много хора от градската десница, които не могат да прекрачат темата с миналото на Терзиев. Затова съвсем естествено се появи кандидатурата на Вили Лилков", смята Алипиев.

Анализатор: Протестът на зърнопроизводителите няма да доведе до сваляне на правителството

Според него в столицата по-голямата битка ще е за контрол на Общинския съвет. „Районните кметове и Съветът са по-важни, отколкото лицето на кмета на столицата”, каза журналистът. И допълни, че все още не може да си отговори на въпроса защо Манол Пейков не е кандидатът на ПП-ДБ за кмет на Пловдив.

По отношение на правителството той уточни, че според него хората в ПП-ДБ са знаели, че със съставянето на такъв кабинет, влизат в голям капан и това ще им се отрази имиджово. Той добави, че е повече от ясно, че хора с огромен опит няма как да не се възползват от една такава сглобка. „Изведнъж се оказва, че безсмислено сме били на улиците, защото всичко си остава същото”, каза Алипиев.

Целия разговор гледайте във видеото.