При протестиращите пристигна ръководството на "Мини Марица-изток"

След 6 дни блокада на АМ "Тракия", протестиращите заявиха, че няма да освободят пътя. Блокадата на Прохода на Републиката и подбалканския път продължава. Това заявиха протестиращите днес, след като приключиха дебатите в Народното събрание. 

На шестия ден от блокадата на магистралата стана ясно, че тя продължава. "Да вземем нашето решение - Продължаваме", заяви Бисер Бинев, КТ "Подкрепа". 
"Не се разбрахме, не подписахме. И това което стана в София е пълен цирк", посочи Янчо Петров.

Очакваното приемане на декларацията на енергетиците от народните представители не успокои страстите. "Това, което се случи е поредното решение на Народното събрание, което няма да бъде изпълнено", категоричен е Бинев. 

Въпреки споразумението: Пътните блокади на енергетиците продължават

"За да има преговори трябва да има, как да кажа, единствено преговори можем.... Всъщност какви преговори да водим. Ние сме поставили условие за изтегляне на тези планове", посочи Стойчо Стойчев.

"Това листче хартия можеше да бъде спряно отново и можеше отдолу да бъде записано – връщане на териториалните планове, вкарване на 6-7 точки, да бъдат вкарани и да бъде върнато обратно в Брюксел. Това е единственото, което можеше да гарантира някаква сигурност за нас в годините напред", обясни Бинев. 

Вълков: АМ "Тракия" ще бъде освободена, когато и двете синдикални организации подпишат споразумението

При протестиращите пристигна ръководството на "Мини Марица-изток". "За да се опитаме заедно, ако можем да преодолееме напрежението и ако някой има въпроси, ако може ние да сме от полза", каза Илза Чинкова, изпълнителен директор на "Мини Марица-изток".

Чинкова потвърди, че няма да бъдат спирани молбите за отпуск на работници, които се включват в протестите. "Аз призовавам за водене на диалог, за търсене на решение и съответно постигане на такова", добави тя. А докато това стане факт, блокадата на АМ "Тракия" остава категорично, каза Стойчев.