Според Прокуратурата извършителят не е установен по безспорен и категоричен начин

Досъдебното производство за разменените бебета е спряно, съобщиха от Софийската районна прокуратура след запитване на NOVA.

„След детайлно запознаване на наблюдаващия прокурор със събраните в хода на разследването данни, производството е спряно, тъй като не е установен по безспорен и категоричен начин извършителят“, се казва в съобщение на прокуратурата до NOVA. Според запознати, ако постъпят нови данни по разследването, делото може да бъде възобновено.  

Адвокат по делото с разменените бебета: Акушерка от „Шейново” е напуснала 2 дни след ражданията

В хода на досъдебното производство са били разпитани над 20 свидетеля, сред които майките на разменените бебета, акушерките и лекарите, присъствали на раждането, неонатолозите, прегледали децата, директорът на болницата, както и всички лица, които имат отношение към случая. Направени са ДНК експертиза и графическа експертиза. Отправено е запитване до болницата, относно размяната на бебетата. Изискани са данни от Изпълнителна агенция "Медицински надзор". Към делото са приложени и справки от Столичната регионална здравна инспекция  и от дирекция "Здравеопазване" на Столичната община. От установеното по делото е видно, че не са спазени вътрешните правила на болницата, се казва в съобщение на Прокуратурата.

Майката, подала сигнала за разменените бебета в „Шейново”: Раната ми никога няма да заздравее (ЧАСТ II)

В единственото си интервю - само пред NOVA, майката заяви, че при изписването набързо са й били пъхнати документите от служители на болницата.

ЕКСКЛУЗИВНО: Майката, подала сигнала за разменените бебета в „Шейново”: Видях родното си дете за секунди