Жена му е изпаднала в безсъзнание след семеен скандал

Задържаха прокурора от Окръжната прокуратура в Перник Бисер Михайлов. Това научи NOVA. Причината - побой над съпругата му Биляна. Сигналът е подаден 45 минути след полунощ от дъщерята. Той е задържан за 72 часа по Закона за МВР.

Прокуратурата ще поиска постоянен арест за Бисер Михайлов, научи NOVA. След произнасянето на съда, ще бъде направено и предложение и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов да поиска дисциплинарното му уволнение. 

Софийският градски съд потвърди ареста на прокурорския син (ВИДЕО+СНИМКИ)

По информация на източници на NOVA съпругата на Бисер Михайлов е настанена в МБАЛ "Рахила Ангелова" в Перник. От здравното заведение заявиха за NOVA, че тя е приета тази нощ със съмнение за мозъчно сътресение. Жената е хоспитализирана.

От държавното обвинение посочват, че по случая е образувано досъдебно производство за нанесена средна телесна повреда в условията на домашно насилие. Извършени са разпити на свидетели и освидетелстване на лица. NOVA научи, че един от разпитаните свидетели е и бащата на прокурора, който живее в същата къща. Той обаче не пожела да разговаря с екипа ни, когато го потърсихме в дома му.

"В 00:45 ч. е подаден сигнал за скандал в дома на прокурор Бисер Михайлов. След това дежурен следовател е направил оглед на местопроизшествието. Той има качеството на обвиняем, предстои предявяването на обвинението. Ще бъде направено предложение да бъде отстранен от длъжност. Пострадалата смята, че е нормален битов конфликт", каза административният ръководител на Софийска градска прокуратура Илиана Кирилова на брифинг. И допълни, че жертвата няма спомен какво точно се е случило и дали не е паднала.

От своя страна заместник-градският прокурор Христо Кръстев обясни, че са докладвани доказателства по случая, а наблюдаващ прокурор е преценил, че е извършена средна телесна повреда в условията на домашно насилие. "Тя е определена заради изпадане в безсъзнание. След експертиза ще се стигне до отговор дали се касае за лека телесна повреда от юридическа гледна точка. Вербалният конфликт е прераснал във физически конфликт. Михайлов не е разпитан. Били са само двамата, дъщерята не е била в стаята по време на случилото се", заяви той. И потвърди, че Михайлов е освидетелстван заради наранявания по тялото.

Пред камерата на NOVA застана адвокатът на Бисер Михайлов Любомир Таков. "За съжаление неговото състояние не бе добро в момента, в който се видях с него. Тъкмо се бе върнал от болница, защото има високо кръвно. Доколкото ми е известно на два пъти тази нощ е бил воден до болница "Рахила Ангелова" и обратно. Видях по неговото лице - най-вече, и в областта на шията следи от травми, за които мисля, че е бил освидетелстван. Имало е очевидно някаква ситуация, която е била в дома на семейство Михайлови. Г-н Михайлов ми сподели, че пряк свидетел на ситуацията е неговият баща. Предполагам органите на реда също са наясно с тази информация и човекът вече е ил ще бъде разпитан", заяви защитникът. 

След избухването на скандала със сина му - Васил, Бисер Михайлов подаде оставка като заместник окръжен прокурор на Перник. Въпреки призивите да напусне системата, той остана редови магистрат.