Какви разкрития за престъпленията му бяха направени в съда

Английски съд осъди български гражданин на 18 години затвор за изнасилване на две ученички в Лондон. 27-годишният Силвестър Тошев получи тежката присъда, защото по време на процеса бяха представени шокиращи разкрития за неговите нападения над момичетата, включително, че си е направил снимка за спомен с една от жертвите.

Адвокатката на българина го описва като „дошъл да търси по-добър живот, след като имал много трудно детство като сирак”. Той не е имал постоянен адрес в Лондон. Едното престъпление е извършено през септември 2021 г., а другото – от януари 2023 г. Жертвите са на 16 и 17 години.

Петимата българи, обвинени в шпионаж в полза на Русия, остават в затвора

Разследващите казват, че сънародникът ни е „опасен хищник, който дебнел и умишлено се насочвал към уязвими млади момичета”. 27-годишният мъж заговарял жертвите си или в автобус, или на автобусна спирка. След това ги придърпвал в храсти, където ги изнасилвал.

Полицията стигнала до престъпника, благодарение на камери за видеонаблюдение. След това е направен и ДНК анализ. Предполага се, че е възможно Силвестър Тошев да е извършил и други престъпления. Мъжът се занимавал със строителство и живеел в различни квартири.

Повече гледайте във видеото.