Той е първият българин с такова отличие

Шеф Петър Михалчев взе награда за популяризиране на японската кухня у нас. Официалната церемония се проведе в резиденцията на японския посланик. Всяка година в цял свят се връчват 100 отличия на чужденци, допринесли за популяризиране на японската култура.

„Аз искам да благодаря още веднъж за наградата. И съм горд, че поддържам този мост, който е създаден преди доста години между България и Япония, в частност аз. Изключително съм развълнуван, защото за мен това е най-голямата грамота, най-големият принос през целия ми кулинарен път. Това е награда не само за мен, а и за България”, обясни шеф Петър Михалчев.

Лекове, които всеки може да приготви у дома (ГАЛЕРИЯ)

„Шеф Михалчев отдавна помага за популяризирането на японската култура в България. Наред с много други дейности, той успява да придаде същността на японската кухня, нещо, което ние високо ценим. От изключително значение е, че той познава японската кухня в детайли, характерни за най-добрите готвачи на Япония”, коментира Н. ПР. Хироши Нарахира.

Петър Михалчев е първият българин, получил престижното отличие. За да достигне това ниво, той е преминал и продължава да преминава през много обучения.
„Ние много разчитаме на неговите знания и умения за разпространяването на автентичната японска кухня в България. Тук в посолството също организираме събития за популяризиране на културата ни. В Япония е много важно и в системата на образованието, децата да изучават и в училище японската кухня”, допълни Н. ПР. Хироши Нарахира.

От Франция до Троян: Как се прави 100% био столова в училище