Военен простреля двама мъже

Двама мъже бяха ранени при стрелба в Пловдив в събота вечерта. Причината за спречкването и произведените изстрели е спор за паркомясто. Извършителят е 39-годишен военен. Той е използвал законно притежаван пистолет. Двамата пострадали мъже са откарани за преглед в болница без опасност за животите им.

Около 20 часа снощи изстрели проехтяват на ул. „Въча” в центъра на Пловдив и стряскат хората в квартала. „Само един изстрел чух, нищо друго. Аз живея от другата страна и просто си помислих, че някой се е ударил в ламарина”, спомня си Кръстина Николова. Тримата участници в екшъна се скарали за паркиране пред гараж, допълва Цецко Галонов, който също станал свидетел на престрелката. „Разбрах, че единият, който е стрелял, бил военен”, допълни той.

Двама ранени след стрелба в Пловдив

Според очевидци стрелецът паркирал автомобила си пред гараж на кооперация и слязъл от колата, за да си поръча храна от близкото заведение. След като взел поръчката си, се върнал към паркираната си кола, но собственикът на въпросния гараж, с когото имали стари пререкания, бил там. Последвал словесен спор. След това военният извадил оръжие и прострелял мъжа. Куршумът, който излязъл от тялото му, ранил случаен минувач. По данни на лекарите куршумът е минал през гърдите на единия и е стигнал до крака на втория. Живеещите в квартала твърдят, че скандалите за паркоместа са ежедневие.

Освен полицаи от Трето РУ, на мястото на инцидента са пристигнали и екипи на Военна полиция. 39-годишният извършител е задържан за срок до 24 часа, а случаят е поет от Военна прокуратура.