Премиерът коментира и кризата в Близкия изток

Премиерът Николай Денков гласува, но успя да го направи от втория опит. При първия опит устройството се развали точно преди премиерът да гласува. Машината не издаде разписка.

"Гласувах за европейска, модерна столица. Излезте и гласуватайте за този, който искате да управлява града ви. Ако не излезете вие, ще излязат другите и те ще решат кой ще управлява", каза той.

"Независимо с хартия или с машина, важното е да се гласува. Проблемите с машините са резултат от недобрата координация между институциите. Тук отговорността е особено на ЦИК. След края на изборите трябва да се постави въпросът как връщаме доверието в изборния процес", допълни министър-председателят.

Кирил Петков: Гласувах, за да не сравняваме София нито с Москва, нито с Троян

Той отказа да коментира искането за оставка на шефа на ДАНС Пламен Тончев.

Ваня Григорова: Гласувах за свободен и демократичен град

Денков каза, че напрежението в Израел е много високо и ако ескалира конфликтът, това може да се отрази на целия свят. Премиерът посочи, че трябва да се освободят заложниците, да се намали опасността от терористични атаки от "Хамас" и да не се предивзика хуманитарна криза. От страна на Израел не е искана военна помощ от България, посочи още Денков.

ВСИЧКО ЗА КМЕТСКИТЕ ИЗБОРИ ЧЕТЕТЕ ТУК